Колкото по-рано, толкова по-добре

0 коментара0/5

И тази година ще ви срещнем с хора, решили да се сдобият с нов дом. А на гости на новодомците отново отива Ути Бъчваров със своя екип. Този път създателите на проекта „Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank“ са решили да предложат на своите почитатели едно истинско кулинарно пътешествие „Вкусната Европа“. Така новодомците, които с помощта на кредит от Fibank, са се сдобили със свое кътче на уюта, получават прекрасната възможност на своите партита да се насладят на пъстра европейска трапеза.

 

Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank

 

Това е философия, която може би не всеки разбира. Но историята на Мартин и Александра от Перник ще ви убеди в това. В крайна сметка, когато си сигурен в нещо, защо да отлагаш? Защо да губиш време в чудене и да пропуснеш възможността по-дълго да бъдеш с любимия човек в едно истинско „семейно гнездо“?

И двамата са от Перник. Знаели се, но не чак толкова отблизо. Не излизали заедно, не били приятели.

– Веднъж бяхме в едно и също кафене и двамата. Той ме погледна и се блъсна в една стъклена врата. И оттогава се намерихме в социалните мрежи, започнахме да си пишем. И вече в студентските ни години в София, на един купон, се запознахме – започнахме да си говорим, след това и да излизаме. Това беше – разказва Александра.

– Най-вероятно решението да бъда с нея беше повлияно от удара в стъклената врата – казва Мартин, което предизвиква усмивка та на Александра.

– Шегувам се, разбира се. Истинската причина е, че тя е невероятна жена – оказа се страхотна домакиня и най-вече – прекрасна майка на детето ни.

Няма по-хубаво от родното място

Карали студентството си в София и в един момент, когато били в 3 курс, решили, че искат самостоятелно жилище и се преместили в родния си град. Нямали планове за брак – все още.

– Решихме го, както си стояхме една вечер в квартирата. Изведнъж й казах: „Всъщност, така и така вече ни остава малко от студентството, не е ли по-добре да си купим апартамент? Знаем, че можем да живеем заедно“. Имахме планове за в бъдеще – разказва Мартин. Решили вместо да си дават парите за наем, да ги дават за кредит и да си имат собствено жилище. – Мислехме, че колкото по-рано си вземем жилище, толкова по-добре. И много бързо станаха нещата.

Не се колебали в нищо: нито в избора на банка, нито в избора на място, където да живеят. Сега много хора гледат да отидат по-далеч от родното си място – търсят нови места, нови възможности. Но за Мартин и Александра няма по-хубаво място от родния град, дори от квартала – „Тева“, който добре познават. Родителите им живеят в този квартал, пък и там всичко им е на една крачка – детска площадка, детска градина, училище. Не търсили апартамента твърде дълго – с 3-4 огледа се справили.

– Искахме просто да е светъл, да е уютен, доколкото може, и да почувстваме, че е нашият апартамент. И точно това се случи. Като цяло този апартамент не беше абсолютно нищо особено – беше на бетон. Но го почувствахме – беше изключително светъл – много ни стана приятно, като влязохме в него. И си казахме, че това е нашият дом.

Предложение на... четири лапи

Още в началото мястото ги пленило: дори именно там, още докато течал ремонтът, Мартин предложил брак на Александра. Тя не очаквала:

– Много лъжи имаше, докато ме накара да дойда до тук – че си е забравил някаква ролетка и му трябвала по спешност. Като отишли там, заварили Ричи – малкото им кученце. Бил съвсем малък – като пухкава топчица. Идеята била Ричи да  поднесе пръстена – Мартин му го вързал на вратлето, но от умора, кученцето заспало!

– И малко не ми се получи точно както исках – казва през смях Мартин. На всичкото отгоре, първата реакция на Александра била „не“. Сега, като си спомнят, разказват ситуацията като сцена от комедиен филм. Но всъщност това „не“ се оказало голямо „да“.

Това било преди три години. Живеели на друго място, докато течал ремонтът Но бързали – искали до Бъдни вечер да се нанесат. И действали динамично. Алексан дра вече била бременна, но това изобщо не я спряло да се включва активно в ремонта – боядисвала и ремонтирала най-много от всички, признава Мартин. И успели до крайния срок – справили се, преди да се роди малката Изабела.

 

Животът е вкусен с Ути Бъчваров и Fibank

 

Така са те – не се отказват, щом са решили!

А сега чакат второ детенце. Тя вече две години е по майчинство и вероятно й предстоят още две. Иначе е завършила СУ – специалност история и география, учител  ски профил. И някой ден наистина планира да се отдаде на професията си, но сега приоритетът са децата им. А той учил предприемачество в УНСС, сега работи в сферата на телекомуникациите. И всъщност, още докато учел, а и веднага, след като завършил, имал идеи за собствен бизнес, за които от Fibank му помогнали.
Така че отдавна работи с тази банка и не се поколебал и за жилищен кредит да се обърне към тях.

– В тази банка виждам не просто банка, а партньор. Определено съм изключително доволен. Персоналът   в офисите също е невероятен – много лъчезарни хора, винаги са позитивно настроени и аз виждам в тяхно лице приятели – споделя Мартин.

Младото семейство останало доволно и от прекрасната трапеза, която Ути и компания спретнали за гостите – в духа на Скандинавието: интересна зимна салата с „къпани“ в масло шницели и паста с биволски ребра, сметана и кашкавал. А на масата, докато всички – домакините, екипът на Ути и гостите, се наслаждавали на добрата храна  и хубавата компания, дори започнали да споделят бизнес планове. Мартин планира да създаде сайт за домашни любимци – нещо като социална мрежа за тях, която да улеснява стопаните им, ако се изгубят любимците им или нещо подобно.

Ето така завършило новодомското парти – с планове за бъдещето, които Александра и Мартин със сигурност ще реализират. Защото очевидно са хора, които знаят какво искат от живота.

 

Fibank

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Колкото по-рано, толкова по-добре".

Още истории от "Нещата от живота"

Хубавите работи не стават изведнъж...

Хубавите работи не стават изведнъж...

Милена и Даниел Илиеви са от Велико Търново. Но днес не живеят там, а в едно село близо до града.

Очарованието на крайния квартал

Очарованието на крайния квартал

Красимир Гроздев и Станислава Вангелова са хора, които определено харесват подредеността в живота, дисциплината и ясните отношения.

За мир и благоденствие в дома

За мир и благоденствие в дома

Пламен, Антония, двамата им синове и малката Анджелина, да не забравим и баба Цв....