Той ме мрази - аз него също

От 6 коментара0/5

Как да се отърва от това ужасяващо наследство??
Как да се отърва от това ужасяващо наследство??

Здравейте.
Искам да споделя с вас проблем, (или по-скоро състояние) който ме кара да си задавам познатия въпрос "защо точно на мен?" и включва най-големия ми страх.

От заглавието става ясно, че някой ме мрази, аз него също. Този човек е баща ми. Да, точно така, правилно прочетохте. Искам първо да изясня, че този човек не е упражнявал над мен физическо насилие (освен някой и друг шамар като малка, за дето "не слушам"). Много по-зле е, той упражнява психическо насилие над мен.

Първо нека ви дам описание на обекта -баща ми. Той е типичният егоцентрик, всезнаещ професор, неприемащ мнението на другите.

Професор, който винаги първо гледа за себе си, след това за жена си и сина си след това за всеки, от когото има полза, и чак след като минат всички други - за мен, дъщеря си.

Той най-безцеремонно обижда човека срещу него и се държи отвратително с хората, но те нищо не предприемат, просто продължават да общуват с него (как става това??). Има изключително злобен поглед, малките деца не смеят и да се доближат до него, плачат когато го заговори; от най-малкото нещо се ядосва и избухва в див гняв, най-често насочен към друг човек; расист, сексист, не дава друг да взима решения, и ако случайно някой си го позволи се връщаме към гнева. Общо взето, всички го знаят какъв е, но всеки си мълчи и съжалява близките му.

Аз съм на 22, имам по-малък брат и майка. От всички хора, баща ми се държи най-гадно с мен. Не говори с мен освен ако не е крайно наложително, не съм виждала негова усмивка насочена към мен, а прегръдка - не ме е прегръщал от както бях на 6 години. Няколко негови реплики насочени към мен - "ти си неблагодарна кучка."; "каквото пипнеш го разваляш, от малка си такава" (бях натиснала някакво копче на телевизора); "не ме гледай умно, махай се от стаята ми" (лежа и си гледам телевизия в стаята му); "искаш да МЕ убиеш ли?" (Когато се учех да шофирам), плюс още много публични обиди и злепоставяния.

Най-интересното е, че с брат ми никога не си е позволявал да се държи и 1/3 толкова гадно колкото с мен.

Ще питате с какво съм провокирала това държание към мен-ще предположа, че с това, че съм се родила. А най-лошото е, че с него сме родени на една дата в един месец и на моменти съм се хващала несъзнателно да се държа като него. Най-много се страхувам да не се превърна в него някой ден.

Как да се отърва от това ужасяващо наследство??

6 коментарaДобави коментар »

Lils1n

От Lils1n27.08.2015, 12:56 ч.

Здравей мило момиче. Ще си позволя за първи път да направя коментар в този сайт. Аз имах сходен проблем с моя баща. С мен и сестра ми се държеше ужасно, включително ни е и посягал докато към брат ми нямаше подобно...

Виж всички коментари за "Той ме мрази - аз него също".

Още истории от "Родители"

Родителите и приятелят ми

Родителите и приятелят ми

Заедно сме от 7 месеца и повече, много се обичаме и искаме да бъдем заедно,да бъдем...

Пораснал ли е синът ми

Пораснал ли е синът ми

Здравейте всички в сайта!Тъй като никога не съм публикувала по какъвто и да е...

Готови сме да живеем заедно, но....

Готови сме да живеем заедно, но....

Здравейте, Аз съм само на 19, но вече започнаха и моите проблеми. С приятеля ми...