Как да постъпя?

От 28 коментара0/5

Какво да правя?
Какво да правя?

Здравейте, имам проблем и не знам как да постъпя. Искам съвет от вас. Става въпрос за следното: на 37 години съм, живея с малко по-големия си приятел в неговия дом, с неговите родители, които са на отделен етаж. Деца все още нямаме, работим по въпроса. Той има син от първия си брак. Бързам да кажа, че не става въпрос за родителите му, поне този път.

Август месец майка ми ми прехвърли наследствената си къща от майка й на мое име. Тоест аз съм вече собственик на къщата. Имотът е в що- годе добре състояние, на хубаво място, но все пак има нужда от ремонт. От години майка ми има наематели, цялата къща- три стаи с баня и коридор и кухненски бокс, се дава за 200 лв. Тези пари, може да са малко, но все пак са сигурен доход. С тях баща ми и майка ми си помагат, вече са пенсионери.

Наскоро започнахме ремонт на банята там, защото имаше крещяща нужда, уговорката е след ремонта на банята и монтирането на новата кухня, наемът да скочи на 300 лв., което е логично. Ние помогнахме на майка ми да направи този ремонт, защото парите ги нямаше.

Сега проблемът е, че приятелят ми иска отсега- нататък / след като майка ми се издължи за ремонта първо / парите от наема да ги вземаме ние, защото аз съм била собственик вече на къщата.

Камък ми падна сърцето, болно ми е, че иска това от мен. Вярно е, че родителите ми са с по- нормални пенсии, но парите никога не стигат. Исках още 2-3 години те да си помагат с тези пари от наема, ние не сме допрели до тях.

Какво да правя?

Другият вариант е една част да вземаме ние, друга да даваме на тях. Но не знам дали приятелят ми ще се съгласи и на това. Неговите намерения е да се направи основен ремонт на къщата и да се отдава за по- голяма сума, като парите да вземаме ние. Сумата, когато се понатрупа, пак да вложим в къщата един ден / например, ако имаме дете, то да има жилище /. Освен това, той смята, че родителите ми няма да изнемогват с пенсиите си, а по-скоро мисли, че допълнителните пари от наема отиват за подпомагане на семейството на брат ми, което живее с тях.

Съвестно ми е. Помогнете със съвет.

28 коментарaДобави коментар »

jasmin1

От jasmin127.11.2017, 00:44 ч.

Всеки може да даде съвет , но решенията са ваши . Важното е да имате любов помежду си с приятелят . Имота е важен за съществуване и къде да се прибереш да живееш но като няма любов става лошо . [Линк]

Виж всички коментари за "Как да постъпя?".

Още истории от "Споделено"

Заключено сърце

Заключено сърце

Тази история е както всички други.По свое му различна.И така...ето я нея!Имам си...

Животът заедно?

Животът заедно?

Здравейте на всички читатели на Розали. От доста време ме тормози една мисъл и...

Мъжът зад маската

Императорът на френдзоната

Някак си, никога не успявам да улуча границата между флирт и приятелство...