Кои са главните фактори за да бъде човек щастлив?

От 17 коментара0/5

Кои са главните фактори за да бъде човек щастлив?
Кои са главните фактори за да бъде човек щастлив?

Има ли щастливи хора? Къде са те? Как живеят? Във връзка ли са или я карат соло,а може би са семейни. Колко пъти вече задавам този въпрос на себе си,а и на други хора и никога не получавам задоволителен отговор.
Някои хора казват,че някога са били щастливи,но в по-голямата част от живота си не са били,а просто са били така да се каже доволни. Други пък казват,че винаги са щастливи. Тези последните не зная как да ги разбирам!

Никога ли са нямали лоши моменти в живота и да се чувстват мизерно и в безизходица или тези временни проблеми не нарушават тяхното "постоянно" щастие. Просто ми се струва,че не всеки разбира какво е истинско щастие.

Някои жени си мислят,че най-голямото щастие е да имат деца. Това е похвално-жената е създадена от природата (или от БОГ) да ражда,това е нейната мисия. Но замислят ли се ако тези деца като порастнат станат морално деградирали личности-като например започнат да употребяват много алкохол,наркотици,да крадат,дори и убийци да станат.

За някои мъже може би щастие е да успеят в бизнеса и да станат финансово обезпечени за цял живот лично или за цялото семейство. Все ми се струва,че повечето хора нямат понятие какво е щастие. Да,някой може да каже,че щастието е различно за всеки човек,а други да кажат,че щастието е състояние на духа. За това последното може би донякъде мога да се съглася,но и това не е изчерпателно обяснение.

Погледнато от религиозна гледна точка някои хора си мислят,че пълно щастие има само при пълното сливане на Душата с Бог-Духа. Или,че щастието е само в Рая. Има много други неща в живота които допълват,малко или много,понятието за щастие. Ето как един много интелигентен мъж (няма да ви кажа кой е) обяснява кои са главните фактори за щастието.

1. Добро физическо и душевно здраве.
2. Добри лични и интимни отношения като тези в брака,семейството и приятелите.
3. Способността да долавяш красотата в изкуството и в природата.
4. Добър стандарт в живота и да си доволен от работата си.
5. Едно философско или религиозно разбиране за живота,което те прави способен да се справяш успешно с превратностите в живота.

Но същия този интелигентен мъж казва:

" Всички фактори които приемаме,че ще ни направят щастливи,могат при определени обстоятелства да предизвикат обратното. Няма значение колко идеална вашата ситуация може да бъде,тя не ви гарантира щастие".

Според вас тези 5 фактора достатъчни ли са да ни гарантират щастие или има още други за добавяне?. Какво е вашето мнение?

17 коментарaДобави коментар »

Viksss

От Viksss28.11.2017, 17:08 ч.

Секс,бира,чипс и American horror story = щастие!

Виж всички коментари за "Кои са главните фактори за да бъде човек щастлив?".

Още истории от "Споделено"

...дете не се прави когато имаш уклончиви мисли и страхове, нали?

...дете не се прави когато имаш уклончиви мисли и страхове, нали?

Дори не зная към коя от темите да причисля моята история...в нея има по малко за...

Бях човек винаги и във всичко

Бях човек винаги и във всичко

Година и два месеца имах връзка с един човек.И двамата сме семейни.Познаваме се от...

Кофти тръпка

Кофти тръпка

За да започна отнякъде трябва да кажа, че бях отличен ученик и доста примерен, но...