Любов необяснима

От 10 коментара0/5

Любов необяснима
 © Сн.: iStock.com

Здравейте! И аз реших да се допитам до вашето мнение. Историята ми е следната: Жена на 29г. съм, имам мъж и дъщеря на 4г. заедно сме с мъжа ми от 9 години. Той много ме обича, чудесен баща и любящ съпруг.

Проблемът идва от това, че май не го обичам... Май никога не съм го обичала... Не съм сигурна и аз какво точно изпитвам към него (вие ми кажете).

Мъжът от предишната ми връзка (която продължи около 2 г) го обичах и ме е страх, че май още го обичам, а той определено не го заслужава. Много ме е наранявал, най-вече с несериозното си отношение и това е основната причина, която ни раздели.

Постоянно закъсняваше за срещите ни (понеже тогава бях още малка и не сме живли заедно) или изобщо не идваше, не си вдигаше телефона и т.н., накратко спря да държи на мен след първите няколко месеца от връзката ни и тя общо взето се крепеше основно на мен. Много пъти съм му казвала "виждам, че не ме обичаш, да се разделим", той "глупости, обичам те"...

Естествено, има си положителни качества, от които най-много ценя, че имаме сходен начин на мислене за "нещата от живота". Обичам да си говоря с него.

Дълго време той не живееше в моя град и почти не поддържахме връзка, но си останахме приятели. Като се върна се видяхме и срещите ни зачестиха и като че ли в мен се събудиха старите чувства. Той на няколко пъти ми каза, че му липсвам и че щеше да е много хубаво, ако ние бяхме създали семейство (той живя в другия град с жена и се върна като се разделиха-защото му е писнало) Знам, че ще е лудост да се съберем, знам, че пак ще му писне и ще му бъде досадно да е с мен, пък и моят мъж не го заслужава, нито дъщеря ни...

Общо взето не мисля за раздяла с мъжа си, нито за изневяра. Той (мъжът ми) ми дава всичко освен единственото нещо, което другия ми дава- наслада от обсъждането на различни теми.

Мъжът ми не е от приказливите, не обича да изказва мнение и дори и специално да го питам за нещо, ми отговаря с Да/не/не знам. (никога не ме пита аз какво мисля по някой въпрос). Това ме натъжа и ме кара да тъгувам по бившия. За мен разговорите са най-ценното нещо във връзката. На бившия това му беше основния + и въпреки всичките му -, успя да ме спечели.

Настоящият има всички + и само точно този - (който се оказва определящ за чувствата ми явно)и си мисля, че ако не се бях напатила толкова от минусите на бившия изобщо нямаше да се събера с настоящия. Не знам дали се изясни ситуацията, защото и за мен си е объркващо. Не знам дали просто със завръщането си бившия не улучи кризисен момент във връзката ми с мъжа ми (защото това, че не обсъждаме никакви теми ми е тежало от самото начало и съм му го казвала не веднъж, той ми казва, че ще опита да го промени, но уви за 9г. аз не забелязвам промяна и недоволството се натрупва както и освен това във всяка дълга връзка еднообразието и битовизмите) или пък аз наистина без любов съм се омъжила и сега истината просто ми боде очите.

Вие как ги виждате нещата и какво бихте ме посъветвали да направя, за да преодолелия желанието си за срещи с бившия?

10 коментарaДобави коментар »

jasmin1

От jasmin121.06.2018, 00:29 ч.

Обич дали е имало ! Явно различни виждания сте имали за връзката помежду ви . https://andjelod.blogspot.com/2016/01/blog-post_24.html

Виж всички коментари за "Любов необяснима".

Още истории от "Споделено"

Как да продължа, къде да намеря пресечната точка между разум и сърце.

Изгубена между сърцето и умът

Здравейте, Редовно чета историите,публикувани тук и моя ред дойде да потърся съвет. Започвам с това, че съм на 27 години. До сега повече са биле любовните ми разочарования от колкото щастливи мигове

Плодова салата

Плодова салата

Излъгах. Днес не отидох на работа. Останах си вкъщи, преструвайки се на болна. А...

Лицемерието и приятелите

Лицемерието и приятелите

Здравейте! Много често чета историите тук, но до сега май не съм публикувала...